Sürücüler dikkat! Serbest Geçiş Sistemi geliyor

Suruculer dikkat serbest gecis sistemi geliyor 1 Sürücüler dikkat! Serbest Geçiş Sistemi geliyorİstanbul trafiğini rahatlatacak yeni bir uygulamaya geçiliyor. Serbest Geçiş Sistemi adı verilen uygulama, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile Çamlıca ve Mahmutbey ücret toplama istasyonlarına kurulacak.

son dakika1 Sürücüler dikkat! Serbest Geçiş Sistemi geliyor Amerika Tarafından Bu Yıl da Türkiye’den 50.000 İşçi Alınacağı Açıklandı. son dakika1 Sürücüler dikkat! Serbest Geçiş Sistemi geliyor
Ayrıntılar İçin Tıklayın
Serbest Geçiş Sistemi ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, otoyol ve köprü geçişlerinde kolaylık sağlamak amacıyla 10 Eylül’de gerçekleşti. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile Çamlıca ve Mahmutbey ücret toplama istasyonlarında bulunan gişe adalarının kaldırılarak serbest geçiş yapılarak trafiğin hızlı akmasının sağlanması için yapılan ihaleyi, 5 milyon 492 bin 377 lira teklifle Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Karayolları ile Aselsan arasında 11 Ekim’de sözleşme imzalandı.

Ocakta başlanacak

Serbest Geçiş Sistemine Ocak ayı itibariyle geçilmesi planlanıyor. Firma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandığında Ocak Boğaz köprülerinde yeni geçiş sistemi kullanılmaya başlanacak.

Yeni sistem HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyabilecek. Geçiş ücreti sürücünün hesabından otomatik olarak düşecek. Yeni sistemle sürücülerin şerit değiştirmeden geçiş yapmaları bekleniyor. Sistemin sorunsuz işlemesinin ardından kurulduğu yerlerdeki HGS ve OGS gişeleri yıkılacak.

Bu nedenle bir süre yeni sistem, işleyişindeki aksaklıkların belirlenmesi amacıyla HGS ve OGS ile bir süre birlikte kullanılacak.

Konular